Inimeste plakatitel seisab "elekter + tööpuudus = genotsiid". Tuhanded bulgaarlased tulid ka täna Sofias tänavatele jaanuarikuu elektrihinna vastu protestima, kirjutab BNS.

Pealinnas oli väljas 3000 inimest, kes koondusid majandus- ja energiaministeeriumi ning parlamendi ette.

Kohalik meedia teatas protestiaktsioonidest veel kümnekonnas linnas. Kuurortlinnas Varnas marssis 5000 meeleavaldajat elektri-, kütte- ja veemonopoli sümboolse kirstu järel, vahendas raadiojaam BNR.

Protestid on kestnud nädal aega, muutudes päev-päevalt rahvarohkemaks. Rahva rahulolematuse põhjuseks on hooldus- ja jaotuskulud, mis ületavad tarbitud elektri hinna ligikaudu 120 protsenti.

Bulgaaria alampalk on 260 leevi (umbes 130 eurot), selle eest saab Bulgaarias osta kümme korda vähem elektrit kui Prantsusmaal alampalga eest, kirjutas majandusleht Capital laupäeval.

Euroopa Komisjon teatas jaanuaris, et andis Bulgaaria, Suurbritannia ja Eesti Euroopa kohtusse, sest nad ei ole täitnud Euroopa Liidus kehtivaid elektrienergia siseturu liberaliseerimise reegleid.

Keskerakonna ja kodanikeühenduste korraldamisel toimub homme majandusministeeriumi ees Tallinnas meeleavaldus elektri hinna ja võrgutasude vastu protestimiseks.

Kell 16 algaval meeleavaldusel kõnelevad nii poliitikud kui kodanikeühenduste liikmed.