Buffet kirjutas New York Timesis, et megarikkad peaksid tegem rohkem, et klattida USA suurt defitsiiti.

Investor pakkus välja, et need, kes teenivad aastas üle miljoni dollari peaksid maksma kõrgeimaid makse kui teised. Need aga, kes teenivad 10 miljonit dollarit aastas, nende maksukoormus oleks veelgi suurem. Ja nii edasi, kuni kõige rikkamateni välja, vahendas BBC New York Timesi.

Buffet on veendunud, et maksutõusud megarikastele ei sea ohtu USA töökohti ega investeerimiskeskkonda.

"Kongress peaks lõpetama superrikaste paitamise ja kallistamise. Meie juhid on nõudnud "karme meetmeid ja ohvreid", kuid minu poole pole keegi pöördunud," sõnas Buffet.

Buffet lisas, et kuna tema teenistus tuli täielikult läbi investortegevuse mitte reaalsest töösuhtest ettevõttega, maksis ta vähema makse. Buffet märkis, et tema eelmise aasta maksutase oli 17,4 protsenti, samal ajal kui inimesed, kes tema firmades töötavad peavad maksma maksudeks 33 kuni 41 protsenti oma sissetulekutest.

"Ma pole näinud veel ühtegi investorit, kes oleks kõrgema maksumäära tõttu loobunud kasumlikust investeeringust. 80datel ja 90datel olid maksumäärad rikastele palju kõrgemad kui täna ning erinevalt eeldusest oli ka töökohtade tekkimine suurem ja kiirem kui täna," sõnas Buffet.