Ka eelmisel aastal oli Buffetti annetus hiiglaslik – 2,89 miljardit dollarit. Summad on kasvanud, sest tema firma Berkshire'i aktsia on alates mullusest juulist tõusnud 17 dollarit. Eile oli aktsia väärtus 170,25 dollarit.

Suurim osa annetusest läks maailma rikkaima inimese, Bill Gatesi organisatsioonile, mis tegeleb vaesuse vastase võitluse, erinevate haiguste nagu HIV, lastehalvatustõve ja malaaria leviku takistamise ja USA koolisüsteemi parandamisega.

Suur osa annetusest läksid Buffetti lähituttavate ja sugulaste heategevusorganisatsioonidele, mis jagavad vaesematele peredele ülikoolistipendiume ja toetavad vaeseid peresid.

Vaatamata sellele, et Buffetti annetus oli väärt umbes sama palju, kui president Donald Trumpi kogu varandus, ei mõjuta see investori positsiooni maailma miljardäride nimekirjas. Investori auväärne neljas koht rikkurite seas jäi püsima, sest ta väärtus kukkus 76,3 miljadilt dollarilt 73,1 miljardile dollarile.

Buffett on lubanud oma eluajal jagada 99% oma varast heategevusele. Siiani on ta viimase viie aasta jooksul annetanud ära 27,54 miljardit dollarit ja kogu oma elu jooksul 32 miljardit dollarit.

2010. aastal algatas maailma esimiljardär Bill Gates kampaania, kus kutsus teisi rikkureid üles lubama, et annetavad oma eluajal ära vähemalt poole oma varast. Praeguseks on üleskutsega liitunud 170 inimest.