1. Krüptoraha

Ennustus:

„Mis puudutab krüptoraha üldiselt, siis olen kindel, et seda ootab halb lõpp," ütles Buffett 2018. aasta jaanuaris CNBC-le. „Ma küll ei tea millal või kuidas see juhtub."

Tulemus:

Praegu saab öelda, et Buffettil oli õigus. Ajal, mil Buffett seda ütles, maksis üks bitcoin üle 14 000 dollari, 2018. aasta lõpuks kukkus see alla 4000 ja praegu on umbes 5200 dollarit.

2. Lamemaalised

Ennustus:

„Laevad seilavad ümber maailma, aga lamemaalisus õitseb," lausus ta 1984. aasta Columbia ärikoolis peetud ettekandes.

Tulemus:

Buffett võis rõhutada kangekaelset eitavat suhtumist finantsturgudel, kuid tema ennustus n-ö lamemaaliste kohta osutus õigeks, sest nende arv on viimastel aastatel kasvanud.

3. Coca-Cola ja Gilette

Ennustus:

„Ükski mõistlik vaatleja - isegi mitte nende firmade konkurendid - ei kahtle, et Coca-Cola ja Gilette domineerivad oma valdkondi kogu investeeringu eluea," kirjutas ta 1996. aastal Berkshire Hathaway aktsionäridele. Ta lisas, et nende domineerimine ilmselt suureneb.

Tulemus:

Buffetti väited seni enam-vähem püsivad. Coca-Cola ja Gilette on oma valdkondade suurimad tegijad. 2015. aastal kuulus Coca-Colale 49 protsenti globaalsest karboniseeritud jookide turust.

Gilette'i turuosa oli 2010. aastal 70 protsenti, kuid kukkus 2016. aastaks 54 protsendini.

4. Surm

Ennustus:

„Minu eeldatav eluiga on veel 12 aastat (kuid loomulikult sihin rohkemat)," kirjutas Buffett 2006. aastal aktsionäridele.

Tulemus:

Kui Buffett peaks valima, millise ennustusega soovib eksida, siis ilmselt sellega. Kirja kirjutamisest on möödas üle 12 aasta ja investor on endiselt elus ning tundub olevat hea tervise juures.

5. ABC, Geico, ja Washington Post

Ennustus:

„Meie kätte jäävad püsivalt Capital Cities/ABC, Inc., Geico Corporation ja Washington Post," kirjutas ta 1986. aastal Berkshire Hathaway aktsionäridele. Ta lisas, et ei müüks neid ka siis kui pakutaks üle turu hinna.

Tulemus:

Siinkohal tuleb Buffettil oma sõnu süüa. Berkshire Hathaway müüs oma osa Capital Cities/ABC-s Walt Disney Company'le 1996. aastal 2,5 miljardi dollari eest.

Berkshire Hathaway'le kuulunud 28-protsendiline osa Washington Postis müüdi ära 2014. aasta 1,1 miljardi eest.