Ettevõte teenis mullu kasumit 21,7 miljonit krooni, mida on 27 protsenti vähem kui 2008. aastal, teatas BNS.

Aruandes seisab, et möödunud aasta alguses vähendasid Webmediale drastiliselt oma tellimusi Soome ja Rootsi eksportkliendid ning Eesti pangandussektor. Käibemahud taastusid aasta keskel.

Mullust puhaskasumi tulemit vähendasid meeskonna hoidmise otsus esimesel poolaastal ja uute ärivaldkondade investeeringute käivitamine. Ettevõte märgib aruandes, et säilitas aasta vältel töötajate kompensatsioonipaketid, tulemustasud ja soodustused.

Aruandeaastal tõusis Webmedia töötajate arv 216 inimeselt 222 inimesele. Tööjõukulu oli kokku 84,2 miljonit krooni, sealhulgas 2,1 miljonit krooni juhatuse ja nõukogu liikmete brutotasu.

Webmedia varade maht oli aastavahetuse seisuga bilansilehel 179,9 miljonit krooni, aasta varem oli see 164,4 miljonit.

Sel aastal suunab Webmedia peamised investeeringud toote- ja teadusarendusse. Valmib riiklikele lennuametitele mõeldud valmistarkvara (NAMS) ja keerukate töögraafikute koostamise ja optimeerimise töövahend (PLATA). Samuti plaanib firma investeerda eHealth'i teemadesse.

Sel aastal Webmedia kasumit ei jaota, jaotamata kasumit on aastavahetuse seisuga kokku 72,7 miljonit krooni.

Hetkel on käimas Webmedia omanikeringi struktuuri korrastamine. AS Webmedia Group juhatuse liige Andre Krull rääkis BNS-ile, et siiani on erinevate Webmedia grupi töötajate osalused laiali olnud Webmedia AS-is, Webmedia Group AS-is ja Leedu UAB Webmedias.

Struktuuri korrastamiseks loodi valdusfirma WMG HC AS. Selle omanikeringi moodustavad kõik grupi aktsiaid erinevate firmade kaudu varasemalt omanud osanikud. WMG HC AS-ile kuulub omakorda 100-protsendiliselt Webmedia Group AS ja tollele 100-protsendiliselt Webmedia AS ja Webmedia UAB.

AS-il WMG HC on 65 aktsionäri.