Webmedia tegevjuht Priit Alamäe ütles majandusajakirjas Saldo, et ettevõttel läheb väga hästi, eriti kui arvestada ümbritsevat majandusolukorda.

"Oleme viimase viie aasta jooksul kasvatanud käivet 3,3 korda ehk keskmiselt ligi 50% aastas. Aasta alguses lootsime, et kasvatame ka tänavu vähemalt 30%, kuid masu on sundinud ka meid korrektuure tegema - ilmselt jääb käibekasv sel aastal 15% ja 20% vahele," rääkis Alamäe.

"Suurima efekti meie kasumi kasvu annab eksport ning uute turgude ja tooteliinide käivitumine. Oleme teenitud kasumi pidevalt reinvesteerinud oma ekspordivõimekuse ehitamisse ja nüüd on näha esimesi vilju, mis väljendub meie võimes ka raskel ajal käivet ja kasumit kasvatada."

IT-sektori ettevõtted saavad Alamäe sõnul majanduskriisi tingimustes siiski väga valusalt pihta. "Eelkõige need, kes lootsid ja eeldasid, et Eesti turg kasvab igavesti ning muutub järjest kasumlikumaks. Täna turg kahaneb ja seda jaotatakse aktiivselt ümber nende kasuks, kes suudavad parimat hinna ja kvaliteedi suhet pakkuda."

Tööjõuturg on Alamäe sõnu IT-sektoris taas normaliseerumas - anomaaliaid, kus ülikooli lõpetanu küsib silmagi pilgutamata 20 000 krooni kuus palka, enam ei näe.

"Praegune kriis paneb väärtushinnangud taas paika ja tubli töö tõuseb jälle au sisse. Väga raske on leida motivatsiooni teha pärast kuut aastat õpinguid keerulist inseneritööd mõistliku palga eest, kui mõni mitte kõige säravama mõistusega klassivend pärast kuskilt sahkerdatud garaažiboksi mahamüümist suure džiibi ja vastikult pikkade jalgadega blondiiniga sul pidevalt silme ees virvendab.

Õnneks on majandus suurel määral isereguleeruv ja kogemata teenitud raha võetakse inimestelt tavaliselt sama kiiresti ka käest ära."