Arenduskeskus hakkab tootma tarkvara vene- ja inglisekeelsete riikide jaoks, kogu toodang läheb ekspordiks, teatas Webmedia.

"Webmedia laienemine Narva näitab, et tõmbekeskustes paiknevatel ettevõtetel tasub lahtiste silmadega ringi vaadata - tihti võib laienemispotentsiaal olla peidus hoopis teistest Eesti linnades," ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. "Infotehnoloogiliste toodete ja teenuste edukamaks eksportimiseks peavad Eesti firmad leidma võimalusi suuremaks kasvada. On hea näha, et Webmedia on leidnud võimaluse kaasata uusi spetsialiste Narvast, kus selliste töökohtade loomine on uudne ning pikkisilmi oodatud."

„Narva IT-spetsialistid on väga hea tasemega, mida testisime enne arenduskeskuse avamist põhjalikult. Usume, et suudame Narva arenduskeskuse töötajate arvu kasvatada aasta lõpuks 30ni. Narvas tegutseb nüüdsest Webmedia kompetentsikeskus, mis on suunatud ekspordi kasvatamisele eelkõige vene keelt kõnelevatesse maadesse. Tarkvaraarendus on efektiivsem, kui klient ja arendusmeeskond saavad suhelda oma emakeeles”, ütles AS Webmedia juhatuse esimees Taavi Kotka.

„Arenduskeskuse avamine Ida-Virumaal oli Webmedial juba ammu plaanis, kuid hirm kvaliteetse tööjõu puudumise ees lükkas otsuse kaks aastat edasi,“ selgitas Taavi Kotka. "Koostöö TTÜ Ida-Virumaa kolledžiga ning Narvast pärit Webmedia töötajate kodukandi patriotism julgustas uuesti proovima. Uus meeskond vajas tugevat tuumikut, mistõttu pidi tööle saamiseks lahendama tavapärasest oluliselt keerulisemaid katseülesandeid. Kokkuvõttes oli testi läbinute hulk selgelt suurem, kui me arenduskeskuse käimalükkamiseks vajasime."