Võimalik on — kui maksad kuni 16 000 eurot õppemaksu aastas. Just nii palju maksab võsukesele üks aasta ainsana kogu õppekava rahvusvaheliste standardite kohaselt inglise keeles pakkuvas Eesti Rahvusvahelises Koolis. Pole vist vaja lisada, et õppemaks on Tallinnas kõrgem kui Skandinaavias. Et kooliäri tasuv on, näitab asjaolu, et omanikud saavad küllaltki kopsakaid dividende, mullu üle 9 miljonit krooni, kirjutab Äripäev.

Välisettevõtjad peavad Eesti Rahvusvahelise Kooli õppemaksu ehmatavaks ning üle jõu käiv laste koolitamine on saanud paljudele takistuseks Eestisse tööle tulemisel. “Ma ütleks, et Eesti Rahvusvahelise Kooli õppemaks on natuke ehmatav, see on päris kõrge,” ütles Tele2 Eesti juhatuse esimees Mindaugas Ubartas. “Kui teha Skandinaavia tasemel võrdlus, siis Eesti Rahvusvahelise Kooli õppemaks on üks kõrgemaid.”

“See on üks oluline probleem küll,” lisas Skype Technologies OÜ juhatuse liige Sten Tamkivi, rääkides Eestis pakutavast rahvusvahelisest haridusest. “Küsimus ei ole mitte konkreetses hinnas ja koolis, vaid selles, et Eestis on olnud aastate jooksul rahvusvahelisi koole ainult üks. Kuid nüüd tekib tasapisi neid koole juurde, mis pakuvad IB õppekava,” lisas ta.

Tamkivi rääkis, et Skype’il oli 8-9 kuud tagasi kandidaat Šveitsist, kelle kahele teismelisele tütrele tegi rahvusvaheline kool õppemaksu hinnapakkumise, mida võiks võrrelda Oxfordi või Stanfordi ülikooliga. “See oli uskumatu number!” lausus ta. Kui tegu on välisriigiga, kes saadab siia diplomaadi ja tal on laps, siis riik maksab, hambad risti, selle õppemaksu kinni, kuid äriettevõttes, mis iganes selle inimese palk on, on see kohtuvalt suur number selleks, et oma lapsele põhiharidust pakkuda, sõnas Tamkivi.