Suurtehing hõlmab kahte tootmisüksust Soomes ja ühte Venemaal ning jaekauplusi Balti riikides ja Venemaal. Finlaysoni jaekauplused Soomes jäävad endiselt Finlaysoni omandusse. Finlaysoni omanik on alates 1999. aastast olnud CapMan investeerimisfond.

Eestis, Poolas ja Hiinas kokku viit tootmisüksust haldava Wendre nõukogu esimees Peter Hunt märkis, et tehing võimaldab kontsernil kindlustada oma positsioone regiooni juhtiva tootjana ning siseneda esmakordselt jaeturule. "Finlaysoni kaubamärk Familon omab  Soomes väga pikaaegset ja tugevat positsiooni, seda eelkõige just tekstiilidisaini osas," märkis Hunt.

"Tehing võimaldab Familonil nüüd juba ühe osana suurest rahvusvahelisest ettevõttest tulevikus veelgi kasvada," märkis CapMan vanempartner Tuomo Raasio.

Finlayson on üks pikaaegsemate tootmistraditsioonidega ettevõte Soomes, mille ajalugu ulatub aastasse 1820. Finlaysoni kaubamärgi Familon tekkide, patjade, päevatekkide tootmine toimub Kankaanpääl, kus valmib igal aastal miljon patja ja 500 000 tepitud toodet. Kankaanpää tehases töötab 45 inimest.

Heinolas toimub Familoni vedrumadratsite, vedruvoodite ja kattemadratsite tootmine, Heinola tehase  toodetav kogus ulatub aastas orienteeruvalt 250 000 ühikuni. Tehas annab tööd 60 inimesele.

Trading House Scandinavia AB gruppi kuuluv Wendre on Euroopa üks suurim patjade ja tekkide tootja, kontsern annab tööd enam kui  tuhandele inimesele ning ettevõtte käive ulatub 100 miljoni euroni. Eestis, Poolas ja Hiinas asuvates tootmisüksustes valmib aastas ca 30 000 km pikkusest kangast kümme miljonit patja ja seitse miljonit tekki ning toodang eksporditakse 41 riiki.

Mai lõpus ostis Peter Hunt ASilt Mainor voodeid ja madratseid tootva tütarfirma Tarmel Furniture OÜ. Hunt plaanib Tarmeli toodangut ja eksporti suurendada, töö tänase ühe vahetuse asemel mitmesse vahetusse viia ning töötajaid juurde palgata. Tarmel on 1925. aastal asutatud tänaseks voodite ja madratsite tootmisele spetsialiseerunud tootmisettevõte, mille uus 2007. aasta valminud 10 000 ruutmeetrine tehasehoone asub Tallinnas, Vana-Narva maanteel.