Hüvitusfondi avalike suhete juht Jaanus Kosemaa ütles ETAle, et fond alustab osaluse müügiks nõustajaga koostööd. Fondi nõukogu täpseid tehase müüki puudutavaid kuupäevi täna paika ei pannud.

Kosemaa sõnul on toiduõlitehase ostu vastu huvi tuntud, kuid konkreetseid müügiläbirääkimisi pole veel kellegagi alustatud.

Hüvitusfondi osalus Werol Tehastes kasvas eelmise aasta septembris ligi 80 protsendini, mil viidi ettevõtte kahjumi katmiseks läbi emissioon. Selle käigus suurenes ettevõtte aktsiakapital Hüvitusfondi sissemakse järel 20 miljoni krooni võrra 53,3 miljoni kroonini.

Emisiooni järgselt omab Hüvitusfond 79,8 protsenti, AS Lõunatööstus 11,7 protsenti ja AS ERA Pank 8,5 protsenti ASi Werol Tehased aktsiakapitalist.

Werol Tehaste aktsiakapitali vähendamine ja suurendamine oli tingitud ettevõtte käivitamisel tekkinud kahjumi tõttu, mille tulemusena omakapitali suurus ei vastanud äriseadustiku nõuetele.

Samuti oli emissioon tingitud vajadusest tugevdada edasise tegevuse jätkamiseks ettevõtte kapitali baasi.

Werol Tehased tegeleb kõrgekvaliteedilise rafineeritud toiduõli tootmisega. Tehase põhiliseks tooraineks on kodumaal kasvatud raps ja selle alamliik rüps, mis on Eestis kõige paremini kasvatatavad õlikultuurid. Lisaks rapsile on tehases võimalik kasutada ka teiste õlikultuuride seemneid.