Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ütles BNS-ile, et Kevili põllumajandusühistult on neljapäeva pärastlõunase seisuga Tartu maakohtu Jõgeva kohtumajja laekunud pankrotiavaldus AS-i Werol Tehased suhtes.

Põllumajandusühistu juhatuse liige Marek Linnutaja ütles BNS-ile neljapäeva hommikul, et ühistu on andnud oma pankrotiavalduse Werol Tehaste vastu üle juristile ning viimane esitab selle kohtule.

Ta märkis, et talle teadaolevalt on pankrotiavaldust ettevalmistamas ka Oilseeds Trade.

Werol Tehaste suuremateks võlausaldajateks on Linnutaja sõnul veel Baltic Agro ja Letofin Trading, kokku ulatub nelja suurima kreeditori nõue firma vastu üle kolme miljoni euro. Samuti on Werol Tehastel mitmeid väiksemaid võlausaldajaid.

Linnutaja sõnul tekkisid makseraskused Werol Tehastel juba aastal 2010 ning eelmisel aastal firma maksekäitumine ei paranenud. "2011 tegid tehinguid nendega juba väga vähesed, sest kardeti."

Ta lisas, et kuna Werol Tehased on olnud eelnevatel aastatel kehva maksja, langes rapsitootjate ja põllumeeste usaldus firma vastu ning tootjad on müünud suurema osa oma rapsikogusest Eestist välja.