2013. aasta Eesti keskkonnasõbralik ettevõte Werrowool OÜ jõudis nominentide sekka juhtimisauhinna kategoorias. Parima juhtimise auhinnaga tunnustatakse ettevõtteid, kelle strateegiline visioon ja juhtimissüsteemid võimaldavad neil järjepidevalt suurendada oma panust jätkusuutliku arengu tagamisse.

"Konkursil osalemise sisuks pole meie puhul mitte n-ö projekt, vaid toode – soojustusmaterjal tselluvill ning selle tootmise protsess ja peamiseks tooraineks oleva vanapaberi ringlus, mis on tervikuna keskkonnasõbralik," selgitas Werrowooli kaasasutaja Ivar Heinola.

Tema sõnul on nad seda alati vaadanud tervikuna ning seda väljendab kõige paremini ettevõtte juhtimise tava. "Näeme iga päev, kuidas teadlik tarbija jõuab arusaamisele, et keskkonnasõbralik kodumaine tselluvill on ettenähtud kasutuskohas soojem, vastupidavam ja tasuvam valik kui suurkorporatsioonide importtooted oma näilise odavusega."

Disainer Reet Ausi ettevõte AusDesign projekt "Up-Shirt" on üheks nominendiks rahvusvahelise koostöö auhinna kategoorias. Koostööauhinnaga premeeritakse ettevõtteid, kes levitavad teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi rahvusvahelise sektoriülese koostöö raames, toetades kestlikku majanduskasvu arengumaades.

Koostöös Bangladeshi suurima rõivatehasega Beximco valmivad tootmisjääkidest T-särgid, mille tootmisprotsess on tavaliste T-särkidega võrreldes 80% keskkonnasõbralikum. Taaskasutuse teel valmisid ka tänavuse laulu- ja tantsupeo T-särgid.

Kokku esitati kuusteist finalisti üheksast riigist. Finalistid valiti välja 152 ettevõte hulgast, kes on pärit 22 Euroopa Liidu liikmes- ja kandidaatriigist.Võitjad kuulutatakse välja 1. detsembril 2014 Prantsusmaal Lyonis toimuval keskkonnatehnoloogia messil Pollutec korraldataval galal.