"See on katastroof," märkis Norde Centrumi sadamapoolses otsas paikneva Tallinna ja Eesti suurima alkoholipoe WineStore juht Tõnu Kraus. "Kui me päeva käive on keskmiselt miljon krooni, siis piirangute tõttu kaotame umbes pool miljonit sellest." Krausi sõnul võib kahju olla kaudselt isegi suurem, kui arvestada sisse pindade üüriraha ja muud kulutused, kirjutab aripaev.ee.

Krausi sõnul on nende poe põhilised kliendid turistid, umbes 60% rootslased, 20% soomlased ja kõigest 3-4% eestlased.
Turistid tulevad bussidega nende poest ostma alkoholi, reise planeeritakse mitu kuud ette. "Oleme teinud aktiivset reklaami Rootsis ja ka Soomes. Praegu on aga hilja oma kliente ette hoiatada muutunud poe lahtiolekuaegadest," nentis ta.

Kõigi alkohoolsete jookide jaemüük on kauplustes ajutiselt peatatud 1. juunist 2. septembrini igal õhtul kella 20-st kuni järgmise päeva hommiku kella 8-ni. Kanget alkoholi ei tohi müüa ka avalikel üritustel, kuid keeld ei puuduta kuni 22-mahuprotsendilise alkoholisisaldusega jooke.

Samuti rakendub täielik – ka välikohvikuid puudutav – alkoholimüügi keeld 31. mai õhtul kella 20-st kuni 2. juuni hommikul kella 8-ni lastekaitsepäeva tõttu, 29. juunil kella 20-st kuni 2. juuli kella 8-ni noorte laulu- ja tantsupeo tõttu ning 31. augustil kella 18-st kuni 3. septembri kella 8-ni kooliaasta alguse tõttu. Enamasti jäävad need päevad nädalavahetusele.