“Tootmise koondamine ühte tehasesse oli üks meie pikaajalistest eesmärkidest,” rääkis ASi Wõro Kommerts juhatuse esimees Aigar Pindmaa. “Kui siiani jagunes tootmine Ahja ja Võru tehase vahel võrdselt, siis nüüd keskendume Ahjale, mis võimaldab tõsta ettevõtte efektiivsust – ühtlasi tulime kliendile sammu võrra lähemale.”

Wõro Kommetsi müügidirektor Silver Ambos ütles, et septembris toodeti Ahjal 302 tonni ja Võrus 279 tonni valmistoodangut. “Oktoobri lõpus toimus kahe tehase liitumine, mille tulemusena Ahja tehase tootmisvõimsus kahekordistus,” selgitas Ambos. “Võrus toimub edasi toodangu komplekteerimine ja laialivedu. Esimese kuu tulemusena võime öelda, et uus, liitunud tehas on käivitunud ootuspäraselt.”

Wõro Kommerts on Eesti suurim poolsuitsuvorstide tootja. Firma tuntumad kaubamärgid on Tamula ja Moskva täissuitsuvorst, Ärimehe, Wõro, Kraakovi, Tõmmu ja Sibula poolsuituvorst. Wõro Kommerts toodab ka keeduvorste, viinereid, sardelle ja mitut sorti sinki. Ettevõtte kõige suurema nõudlusega tooted on Tõmmu ja Sibula poolsuitsuvorstid.

Eesti valmistoodangu turust kuulus Wõro Kommertsile 2001. aasta üheksa kuu seisuga Eesti Lihaliidu andmetel 15,3%. Ahja vorstivabriku võimsus on 600 tonni valmistoodangut kuus.