ASi Wõro Kommerts teate kohaselt olid firma nõukogul tekkinud põhjendatud kahtlused, et ettevõtte varadega ei käidud ümber Wõro Kommertsi parimaid ärihuvisid silmas pidades. Ettevõtte juhatajal Pindmaal oli aktiivseid majandushuvisid teisteski ettevõtetes, kusjuures kohati maksis teiste talle kuuluvate firmade arveid kinni Wõro Kommerts.

Wõro Kommertsi äsjase teate kohaselt iseloomustab Pindmaa kriminaalse iseloomuga tegevust fakt, et ta registreeris Wõro Kommertsi toodangu nimetuse “Õllemops” enda firma OÜ Wõro Vara nimele. Samuti alustas ta sama firma nimele ka Wõro Kommertsi kaubamärgi “Wõro” registreerimisprotsessi. Tänaseks on “Õllemops” registreeritud ASi Wõro Kommerts nimele, kaubamärgi “Wõro” registreerimismenetlus Wõro Kommerts nimele kestab.

Kolm päeva pärast Pindmaa lahkumist firmast otsustas töölt lahkuda ka Wõro Kommertsi pearaamatupidaja Kersti Laanpere, kes põhjendas sammu tööisu kadumisega. “Kuna Laanpere teostas muuhulgas ka Pindmaa omakasuliku tegevusega seotud arvete maksmist, siis ta ilmselt mõistis, et tal ei ole uues olukorras enam võimalik ettevõttes töötada,” kommenteeris Wõro Kommertsi nõukogu esimees Lembit Ülper täna.

Ülperi sõnul otsustati firma juhtimiseks kasutada konsultatsioonifirma PW Partners teenust, kuna vajati eetilist ja läbipaistvat juhtimist ning kõigi aktsionäride huvide kaitset.

“Usun, et endise juhataja ja pearaamatupidaja lahkumine võimaldavad muuta organisatsiooni läbipaistvamaks,” ütles Wõro Kommertsi uus juhataja Jana Võrk. Ta lisas, et kahjuks lahkub omal soovil detsembris ka ettevõtte senine peatehnoloog, kelle tegevuse kohta ei ole firmal pretensioone. Tema koha täitmiseks viiakse läbi avalik konkurss, praegu on peatehnoloogi ülesanded jagatud firmasiseselt.

Wõro Kommertsi nõukogu kutsus Aigar Pindmaa juhatuse liikme kohalt tagasi novembri algusest. Samal päeval asus ettevõtet juhtima PW Partnersi konsultant Jana Võrk. Suuremaid ümberkorraldusi ettevõttel lähiaegadel kavas ei ole.

Esialgsete prognooside kohaselt jõuab Eesti suuruselt teise lihatööstuse Wõro Kommertsi lõppeva aasta netokäive 200 miljoni krooni piirile, mis on ühtlasi firma senise seitsme tegutsemisaasta suurim. Samuti täitub Wõro Kommertsil 17 miljoni kroonine puhaskasumi prognoos.