Enim kasvas aastaga pakettreiside müük, mis kerkis umbes 30 protsenti, teatas ettevõte.

Wris juhatuse liikme Aili Kägu hinnangul ei ole eestlaste reisimisharjumused praeguses majanduskeskkonnas muutunud.

„Eesti inimesed on siiski harjunud üks kuni kaks korda aastas pere või sõpradega reisimas käima ning on näha, et sellest hüvest ja lõõgastusest loobutakse viimasena, võimalusel üldse mitte. Pigem otsustatakse kokkuhoiu saavutamiseks soodsama hinnaklassiga reiside kasuks, mis on soodustanud ka pakettreiside osakaalu tõusu,“ rääkis Kägu.

„Küll võib aga eristada kaht uut nö trendi – on hakanud levima koondamisrahade eest reisimine, samuti on sagenenud ühe otsa lennupiletite ostmine, eelkõige noorte seas,“ lisas ta.

Sihtkohtadest olid 2008. aastal populaarseimad Egiptus, Kanaari saared, India ja Mauritius, samuti Euroopa suurlinnad, kuhu tehti palju ka kontsertreise. Talvisel hooajal on endiselt levinud käia Norras, Rootsis ja Soomes suusatamas.

„Kui 2007. aastal küsiti pakkumisi ka Kesk-Euroopasse, siis mullu koondus huvi juba peamiselt Skandinaavia suusakuurortidele, kuhu sõita on märksa soodsam,“ selgitas Kägu. Hea võimaluse soodsaks puhkamiseks annavad ka viimase hetke pakkumised nii päikese- kui suusareisidele, mida kohati uuendatakse koguni iga päev.

Üha enam eelistatakse puhata ka Eestis. 2008. aasta novembri ja detsembri populaarseim siseturismi sihtkoht oli Ida- ja Lääne-Virumaa, kus käidi spaa-des, piisonifarmis, matkaradades ning külastati Jõhvi Kontserdimaja, Rakvere teatrit ning Virumaa mõisaid. „Kuna Virumaa on mõnes mõttes nostalgiline paik ning seal on paljugi taasavastada, on sellest sihtrühmana huvitatud eelkõige just keskealised ning pered,“ hindas Kägu.

2008. aastasse jäi ka Wrisi uue moodsa reisiportaali wris.ee avamine nii eesti kui vene keeles. Portaali on lisaks kaasaegsele reisikataloogile ja pakkumistele kogutud ka põhjalik teave sihtkohtade kohta koos riigi-, linna- ja piirkonnainfoga, fotode, videote ja blogidega.

1991. aastal loodud reisibüroo Wris korraldab peamiselt ameti- ja spetsiaalreise ning paneb kokku individuaalreise reisija soovidest ja vajadustest lähtuvalt. Samuti vahendab Wris mitmeid Eesti, Läti, Leedu ja Skandinaavia reisikorraldajaid, aga ka Saksamaa reisifirma Dertour’i ja Suurbritannia seiklusreiside pakkuja Dragomani reisipakette.

Ettevõtte kuues büroos töötab 35 inimest. Wris Reisibüroo on Rahvusvahelise Õhutranspordi Assotsiatsiooni IATA liige ja kuulub Eesti Turismifirmade Liitu. Alates 2005. aastast on Wris rahvusvahelise reisibüroode ühenduse ITP (International Travel Partnership) liige.