Jeff Greenbergile ja tema kolleegidele on Maailmakaubandusekeskusele korraldatud rünnaku "kindlustusmaksumus" liigagi silmanähtav. Seda võib mõõta kuni 400 kindlustustöötaja eluga, kes hukkusid, kui American Airlinesi Boeing 767 purustas kompleksi põhjapoolse torni.

Greenberg on rahandusgrupi MMC juhatuse esimees. Sellesse gruppi kuulub ka maailma suurim kindlustusfirma Marsh. Marshi tööruumid asusid põhjatornis 93.- 100. korrusel - piirkonnas, kuhu tungis esimene Maailmakaubanduskeskust rünnanud lennuk.

Ehkki Greenberg loodab endiselt, et veel mõned tema töötajad ilmuvad välja New Yorgi haiglates, oli ilmselt enamik Marshi personalist nende seas, kes hukkusid esimestena - surid silmapilkselt kokkupõrke ja tulekeerise tagajärjel.

Tõenäoliselt on Marshis rohkem hukkunuid kui mõnes teises firmas, kuid paraku pole ta omavahel tugevasti seotud kindlustusringkondades ainuke. Kaksiktornid meelitasid ligi paljusid kindlustusfirmasid.

Lisaks kaotatud inimeludele ootab kindlustustööstust hiigelarve kahjunõuete kujul. Esialgseil hinnanguil võivad kindlustuskulud jääda 10-15 miljardi dollari vahele. Kuid paljud usuvad, et lõplik kogusumma on märksa suurem.

"Ma ei välista 25-30 miljardit dollarit," ütles Chubbi juhataja ja peadirektor Dean O'Hare. Mõned analüütikud arvavad, et lõpparve võib ulatuda 40-50 miljardi dollarini - või isegi üle selle.