"Mingit massilist koondamist pole me teinud ja tõenäoliselt ka ei tee. Selleks puudub vajadus.  Küll aga jätkame muutumist ja seda eeskätt seoses efektiivsuse suurendamisega ja uute lepingute saamise või mittesaamisega," ütles AS-i YIT Ehitus juhatuse esimees Priit Sauk.

"Otsime ka uusi võimalusi ja näeme seda hetkel ärikinnisvara arenduse valdkonnas. Aktiivselt pakume oma osakondade baasil moodustatud tütarettevõtete kaudu turule ka betoonitööde teostamist ja projekteerimisteenuseid."

Praegu töötab YIT Ehituses veidi alla 200 töötaja.

YIT-il on Eestis ka teine ettevõte tugevvoolu elektri sisetööde ja automaatse tulekahju-häiresüsteemidega tegelev YIT Emico.

YIT Emico finantskontroller Ando Lipp AS YIT Emico ütles arileht.ee-le, et ettevõtte ei ole sel aastal koondanud, ega plaani seda teha. Hoopis vastupidi, ettevõte võtab töötajaid juurde.

"Emico otsib töötajaid juurde ning 2009. aastal on plaanis suurendad personali hinnanguliselt 20 inimese võrra," ütles Lipp.

Soome ehitushiid YIT teatas eile, et saadab sundpuhkusele 250 töölist ja 100 muud töötajat. YIT kogu töötajate arv oli septembri lõpul peaaegu 26 700, kellest umbes 10 600 töötas Soomes.