Senisele avatud ja paindlikule läbipääsu- ja turvasüsteemile uue arendusena juurde lisatud kinnisvarahaldussüsteem võimaldab hoonetest vee- gaasi ja elektrinäitude kauglugemist, seadmete lülitatuse jälgimist, seadmete kaugjuhtimist ning seda sõltumata asukohast.

Yoga Intelligence AS juhatuse esimehe Raivo Raestiku sõnul on hoonete halduse ja juhtimise ühendamine läbipääsu- ja turvasüsteemiga iseenesestmõistetav, kuna tõeliselt arukad hooned vajavad samaaegselt infot kõikidest süsteemidest. "Meie tootekontseptsiooni oluliseks eeliseks on võimalus lisada süsteemi uusi omadusi olemasolevat riist- ja tarkvara asendamata. Näiteks arvesti näitude kauglugemiseks tuleb olemasolevale läbipääsusüsteemile lisada vaid vajalikul hulgal mooduleid", selgitas Raestik.

Uus intelligentse maja süsteem on avatud ka teiste süsteemidega suhtluseks. Süsteemis sisalduvat informatsiooni saab teha kasutatavaks ka ettevõttes juba olemasolevatele infosüsteemidele, mis võivad selle alusel teostada näiteks tööaajarvestust, telefonide suundumist või valgustuse juhtimist. Nii võib Yoga süsteemi integreerida näiteks juba kasutusel oleva kinnisvarahaldus-, raamatupidamis-, personali- ja laoarvestusprogrammiga.

Edaspidises tootearenduses on Yoga Intelligence nõukogu esimehe Priit Vimbergi sõnul võetud suund kinnisvara haldusega seotud süsteemide arendusele. „Oluline arendussuund on intelligentse maja süsteem, mille ühe osana pöörame erilist tähelepanu energiasäästule ja süsteemide iseõppivusele. Samuti toetame lähituleviku trendi vahetada ka eramutes tavapärased võtmed kordi turvalisemate elektrooniliste võtmete vastu,“ sõnas Vimberg. Oodata on ka uudsete visuaalsete kasutajaliideste lisandumist süsteemi töö mugavaks jälgimiseks.

Yoga integreeritud läbipääsu- ja turvasüsteemi peamiseks edasimüüjaks on Pristis.