Yoga OÜ juhatuse esimehe Priit Vimberg sõnul tegeleb Yoga energiaefektiivsete ja loodussäästlike tehnoloogiate väljatöötamisega ning infotehnolooga omab selles valdkonnas järjest suuremat rolli. „ITL koos oma rohelise IKT algatusega on hea võimalus ühiskonnas antud tehnoloogiate teadlikkuse tõstmiseks,“ rääkis Vimberg. „Yoga eesmärgiks on ITL-i kaudu ühiselt mõjutada Eesti inimeste mõttemaailma, et hakataks igas valdkonnas mõtlema energiaefektiivsuse ja loodussäästlikkuse poole, kasutades selleks erinevaid infotehnoloogilisi lahendusi.“

ITL juhatuse liikme ja sotsiaalse vastutuse valdkonna juhi Seth Lackman sõnul oli Yoga väga oodatud ITL-i, kuna tema tegevus haakub igati nii taastuvenergia kui ka rohelise IKT teemaga.

„Yogal on innovaatiline organisatsioon, kellel on välja arendatud eksportimiseks unikaalne toode, mis loob uusi võimalusi energiasäästliku elukeskkonna arendamiseks ja vastava teadlikkuse tõstmiseks,“ lisas Lackman.

Eesti Energia AS IT juht Taavi Talvik seletas, et Eesti Energia on üks suurimaid ettevõtteid Eestis, millel on üle poole miljoni kliendi, üle 7000 töötaja ning tegevusvaldkonnad alates põlevkivi kaevandamisest kuni kliendi juures pistikupesa ühendamiseni, mis tähendab, et pidevalt on töös väga mastaapsed IT-projektid.

„Tulenevalt energeetika spetsiifilisusest on ühtlasi tegu ka ainulaadsete IT-lahendustega, mille toimimine ja kvaliteet mõjutab suuresti kogu Eesti heaolu,“ lausus Talvik. „Liitusime ITL-iga, sest soovime hoida end kursis valdkonna uute suundade ja parimate praktikatega ning hoida häid kontakte potentsiaalsete partneritega nii Eestis kui ka välismaal,“ lisas Talvik

ITL presidendi Taavi Kotka sõnul on Eesti Energia täna väga suuremahuliselt investeerimas IKT-sse ning on kasvanud seetõttu üheks suurimaks IKT teenuste ning IKT inimressursi tarbijaks Eestis.

„Seetõttu on ITL-i jaoks ülimalt oluline, et sellise kogemustepagasiga ettevõtte ütleb ka oma sõna kaasa, kuhu Eesti IKT sektor liikuma peaks,“ lisas Kotka.

ITL ühendab info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaga (IKT) tegelevaid ettevõtteid. ITL-i kuuluvate ettevõtete käive moodustab üle 90% Eesti IKT-sektori kogukäibest. Sel aastal on ITL-iga liitunud 14 ettevõtet.