Maailma kuulsamate rõivabrändide Mango ja Zara siinsed frantsiisipartnerid kavatsevad avada Eestis veel poode, kirjutab Ärileht.

Praegu on Eestis üks Mango ja üks Zara kauplus, mõlemad asuvad Viru Keskuses ja on olnud avatud vähem kui aasta.

Zara poode Tallinnas, Vilniuses ja Riias opereerib frantsiisiõigusega Leedu firma Apranga, mille Zara keti tegevjuhi Ausra Tartiliene sõnul on möödunud aasta augustis Tallinnas avatud kauplus end hästi majandanud. Tema kinnitusel plaanitakse Zara ketti Eestis lähitulevikus laiendada, luubi all on suuremad linnad ning Tallinna kaubanduskeskused ja vanalinn, kus tahetakse oma positsiooni tugevdada. Täpset aega, millal uus pood avatakse, ei soovinud Tartiliene täpsustada.

Apranga opereerib Leedus ka Hugo Bossi ja MaxMara poode, samuti kolme Mango kaubamärgi kauplust Leedus.

Eestis avatud Mango poodi opereerib frantsiisilepingu alusel Läti firma Marco, kelle tegevusega ollakse Mango peakontoris Hispaanias rahul.

„Kuigi Tallinn on Euroopa mastaabis väike linn, on elanikel seal suur ostujõud,” ütles Mango PR-juht Georgina Pratginestos.

Viru keskuse Mango poodi, mis avati 2004. aasta aprillis, külastab iga päev ligi 2000 inimest. See number on üsna korralik ja täiesti võrreldav Mango poodide külastatavusega suuremates Euroopa pealinnades.

“Tahame Tallinnas avada veel ühe poe ja lisaks ühe poe teises suuremas Eesti linnas — Tartus,” ütles Pratginestos, lisades, et järgmise poe avamiseks on firmal vaja veel veidi turgu tundma õppida. Oluline on leida ka sobiv asukoht.

Mango rõivad on trendikad ja taskukohased, kuid mitte nii soodsad nagu eestlaste hulgas väga populaarse Hennes & Mauritzi kaubamärgi tooted. 73 riigis on kokku 700 Mango poodi. Zara brändi poode on 54 riigis kokku 729.