Zimbabwelased võivad edaspidi kasutada oma igapäevastes arveldustes riigi sees mitut valuutat peale riigi rahvusvaluuta, teatas täna rahandusministri kohusetäitja Patrick Chinamasa, kirjutas Reuters.

"Hüperinflatsiooni tingimustes, mis majandust praegu iseloomustab, kasutab meie rahvas mitut valuutat peale Zimbabwe dollari," ütles Chinamasa riigieelarvet puudutavas kõnes. "Nende hulka kuuluvad muu hulgas Lõuna-Aafrika rand, USA dollar, euro ja Suurbritannia naelsterling."

Riigis on mitu kuud käinud vahelduva eduga läbirääkimised autoritaarse presidendi Robert Mugabe erakonna ZANU-PFi ja mullu valimised võitnud peaministrikandidaat Morgan Tsvangirai demokraatliku muutuse liikumise (MDC) vahel, et moodustada rahvusliku ühtsuse valitsus. Sel nädalal Lõuna-Aafrika Vabariigi vahendusel pakutud lahenduse suhtes on MDC-l veel reservatsioone.

Zimbabwes on mulllu puhkenud kooleraepideemia käigus surnud üle 3000 inimese ning nakkuse saanud 57 000 inimest.

Islandi palve lubada riigis kasutusele võtta euro lükkas Euroopa Liit mullu tagasi, kuid Euroopas on ühepoolselt euro kasutusele võtnud euroliidust väljaspool asuvad Montenegro ja Kosovo.