Maaja Vadi

TÜ majandusprofessor

Eelistasin neid, kes toodavad käega katsutavaid asju. Nominentide hulka ei jõudnud ettevõtjad, kelle aruandlus oli küll korras, kuid kelle tegevuses esines eetilisi küsitavusi. Polnud küll kohtulahendit, aga mõned momendid äritegevuses jäid hea tava piiri peale. Edasi ei jõudnud ka tegevjuhid, kes polnud ise ettevõttesse panustanud, nii et kuuluksid omanike ringi. Nominendid said ühtlaselt väga hea tasemega, mis erinevalt eelmisest aastast muudab otsustamise žüriile raskemaks.

Aavo Kokk

juhtimiskonsultant

Minu jaoks on ettevõtja inimene, kes suudab näiliselt mitte millestki luua suuri asju. Kui eelmisel aastal oli palju infotehnoloogia ettevõtjaid, siis tänavu andsid tooni nn tavavaldkonna ettevõtjad. Hakkas silma, et kõikide ettevõtete majandustulemused olid endiselt positiivsed — kriis mõjutab neid, kuid ei hävita. Nominendid on keskendunud oma põhitegevusele ega ole viinud kapitali ettevõttest välja riskantsetesse äridesse. Oluline on muidugi välisturul tegutsemise potentsiaal.

Jaan Puusaag

Krimelte juhatuse esimees,

mulluse võistluse võitja

Rahvusvaheline läbilöögivõime oli minule olulisim. Hinnangu aluseks olid eelmise aasta majandustulemused, aga vaatasime ka tänavust esimest poolaastat, mis paljude puhul muutis oluliselt pilti. Kriis jättis kõikidele osalejatele oma jälje. Minule meeldisid need ettevõtjad, kes kasutasid olukorda  turuosa suurendamiseks. Võib-olla oleksime pidanud esile tooma ka väiksemaid tegijaid, kes oma nišis on saavutanud häid tulemusi, mis innustaks raskel ajal inimesi ettevõtlusega tegelema.


Sten Tamkivi

Skype Eesti tegevjuht

Mina eelistasin selgelt ettevõtete juhte, kes suudavad eksportida, toodavad midagi käega katsutavat ja on samal ajal julgenud osaluse kaudu ise ettevõttesse panustada.

Ettevõtete pilt oli väga tugev. Vaatamata masule näeme suurt hulka jätkusuutlikke ettevõtteid, kellel mõni kuu on olnud kehvemate tulemustega, kuid kes nüüd isegi suudavad kasvada. Agressiivses kasvufaasis ettevõtteid ja infotehnoloogiaettevõtteid osales siiski vähe, kuigi tean mitmeid, kellel on just praegu käsil tõsised asjad.

Jaan Männik

Eesti Panga nõukogu esimees

Oleme Eestis viimastel aastatel väga palju tõstnud esile kõrgtehnoloogilist tootmist. Kuid meil on praegu väga palju töötuid ja küllalt palju ilma kõrghariduseta inimesi, kes peavad samuti tööd saama. Sellepärast eelistasin finaalis näha ettevõtteid, kellel polnud just maailma vallutamise plaane, kuid kes suutsid lihtsate ja igapäevaste toodetega eksporti arendada. Mul on hea meel, et konkurss pole tänavu nii Tallinna-keskne kui eelmisel korral.