Tallinna linnakohtu esimehe Helve Särgava sõnul tuleb Sposato kriminaalasi arutlusele 27. ja 28. augustil kell 10.

Keskkriminaalpolitsei saatis Sposato suve hakul kohtu ette süüdistatuna vara tahtlikule hävitamisele kihutamises. Algul süüdistas tolliamet Sposatot ka salakaubaveos, kuid see süüdistus langes hiljem ära.

Süüdistuse järgi maksis Sposato oma tuttavale, et see organiseeriks temaga lähedastes suhetes olnud Tatjana Ozdoba vanemate autode süütamise. Enne süütamisi oli Sposato ähvardanud hävitada Tatjana vanemad Borissi ja Galina nii materiaalselt kui ka füüsiliselt.

Politseinikud pidasid Eesti Raudtee erastamist rahastada lubanud Sposato kinni 20. märtsi pärastlõunal Tallinnas Olümpia hotellis.

Sposato tunnistas hiljem politseile süütamiste tellimist. Kohtus nende tegude eest süüdimõistmise korral ähvardab Sposatot kuni kümneaastane vangistus.

Teist korda sattus Sposato seadusega pahuksisse mai alguses, kui ta naasis Londonist Eestisse ja toll leidis tema pagasist deklareerimata jäetud suure rahasumma. Tolliamet esitas ärimehele salakaubaveo süüdistuse, kuid keskkriminaalpolitsei loobus hiljem sellest.

Tolliametnikud leidsid Sposato pagasist eri riikide valuutat kokku 186.142 krooni väärtuses.

Füüsilistele isikutele on valuuta üle Eesti tollipiiri toimetamisel tollis deklareerimise nõue alates 80.000 Eesti kroonist, mistõttu toll alustas Sposato suhtes kriminaalmenetlust.

Eestis sai Sposato laiemalt tuntuks pärast intervjuud ETV-s, kus ta lubas finantseerida Rail Estonia pakkumist Eesti Raudtee erastamisel ning vajadusel ostusumma valitsuse liikmetele kas või sularahas kätte toimetada.

Sposato kohtus jaanuari keskel Tallinnas viibides ka majandusminister Mihkel Pärnojaga. Ajakirjandus on Eesti ja Belgia politseile viidates sitsiillasest ärimeest tavaliseks kelmiks nimetanud.