"See äri on viimased kaheksa kuud õitsenud," ütles Yossi Dina, kes nimetab ennast tähtede pandimajapidajaks, teatab AFP.

"Ma olen väga eriline, sellepärast, et ma ei anna väikelaenu. Ma annan suuri laene, inimesed helistavad mulle poole miljoni, kahesaja tuhande pärast," ütles ta agentuurile.

"Me elame erakorralisel ajal, äriinimesed, tähtsad inimesed ... nad vajavad lühiajaliselt raha, nad on äriinimesed, kuid sularaha neil ei ole," ütles Dina, kes teenis Iisraeli erivägedes ja saabus USAsse 1970ndate lõpus.

"Praegu on mul Kandinsky, originaal Andy Warhol, palju Kalifornia kunsti ... isegi tükihinnaga miljon dollarit," märkis ta, seistes vitriini ees, mis oli täidetud 15 Rolexi ja Patek Philippe kellaga.

Keegi üritas Dinale pantida isegi Oscari kuju, kuid ta keeldus, sest Ameerika Filmiakadeemia on kuulsa kuju müümisele seadnud ranged piirangud. Selle asemel võttis Dina panti hoopis sama isiku Kuldgloobuse.

Kalifornia seaduste kohaselt võivad pandimajad hoida kaupa neli kuud ja kümme päeva, pärast mida peab omanik need välja lunastama või pikendama panditähtaega jälle kuni nelja kuu võrra keskmiselt neljaprotsendilise kuuintressiga.