Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul on töötute huvi sotsiaalsete töökohtade vastu jätkuvalt suur ning seetõttu korraldab linn järjekordse tööbörsi analoogselt eelmisel kevadel autobussikoondises ning trammi- ja trollibussikoondises toimunutega.

„Hinnanguliselt saab esitada avaldusi ligikaudu 400-le eri valdkonna sotsiaalsele töökohale,“ ütles Teniste. „Sel aastal laiendame sotsiaalsete töökohtade ringi ning lisaks reisisaatjate ja koristajate kohtadele loome uusi sotsiaalseid töökohti sotsiaalhoolekande ja heakorra valdkonnas. Ka eelseisval tööbörsil tulevad pakkumisele pargi- ja kalmistuvahtide ning sotsiaalvallas hooldustöötajate assistentide, puuetega inimeste abistajate jms. töökohad.“

Hinnanguliselt pakub Tallinn tänavu 2500 töötutele rakendust erinevates valdkondades, neist 1500 sotsiaalsetel töökohtadel. Näiteks Kadrioru park võtab pargivahtide ja abitöölistena sotsiaalsetel töökohtadel ametisse 117 inimest ja lisaks sellel vajatakse alates aprillist 15 pargivahti-abitöölist Tallinna lillefestivalile. Sotsiaalhoolekandes saab esialgu tööd aga 20 inimest.

Linnaeelarves on käesoleval aastal sotsiaalsete töökohtade loomiseks ette nähtud ligikaudu 70 miljonit krooni. Lisaks linna ettevõtetes ja allasutustes olevatele sotsiaalsetele töökohtadele toetab linn eelmise aasta teisest poolest ka eraettevõtteid, kes on valmis looma sotsiaalseid töökohti oma ettevõttes.