"Tallinna börs ilmselt ei üllata millegi erilisega. Tõuseme aasta lõpuks veel oma 30-40 protsenti, kuid see ei ole mingi eriline üllatus euroga liituva ja väga terve makromajandusliku tervisega Euroopa väikeriigi kohta," ütles Nõges vastuseks Äripeäva küsimusele, millega Tallinna börs sel aastal üllatada võib.

"Ma arvan, et oleme börsina pärast 10-12 aastat jõudnud tagasi suhteliselt nõrka seisu, kus puuduvad ambitsioonikad rahvusvahelist arengut otsivad ja usaldusväärsete omanikega ettevõtted, kui mõned reservatsioonidega erandid välja arvata," rääkis ta.

Tema sõnul kasutasid turu nõrka investorite baasi ära ka Rootsi korporatsioonid, et korjata odavalt kokku vara, mida kohalikud investorid ei suutnud efektiivselt hinnata.

"Võib arvata, et väliskapital üritab tagasi tulla uue lainena siia turule, osaliselt uute emissioonide kaudu ja osaliselt tõenäoliselt ka olemasolevatele ettevõtetele kapitalikaasamist pakkudes, sest siit turult põgenedes tegid nad ikka kohati väga rumalaid otsuseid," lisas ta.

Kui järgneva paari aasta jooksul lisanduks börsile kümmekond uut ettevõtet, võiks elu tema hinnanul ka huvitavamaks hakata minema.