Suurimad elektroonikakauplused Euronics ja Plussmiinus ei ole veel tormanud hinnasilte vahetama. Sandman Grupi ASi juht Martin Pedai sõnul on nad selleks siiski valmistunud, kirjutab Äripäev.

"Selleks pole karjuvat põhjust olnud, aga insener-tehniliselt on see ainult sättimise küsimus," rääkis Pedai, kelle sõnul on sildivahetus lihtne. "Meie kassaprogramm võimaldab uusi hindasid kuvada kohe, aga me ei ole neid välja lasknud," lausus Pedai ja lubas, et hinnasildid vahetatakse juulis kindlasti välja.

Rahandusministeeriumis kogunes eile eurole ülemineku asjatundjate komisjon, mille esimehe Tea Varraku sõnul täpsustab eurole ülemineku plaan eurole ülemineku seaduses toodud üldiseid põhimõtteid. "Näiteks aasta jooksul hindade nii kroonides kui ka eurodes näitamine on oluline abivahend nii elanikkonna uue vääringuga harjutamiseks kui ka põhjendamatu hinnatõusu ärahoidmiseks," sõnas Varrak.

Euro kasutuselevõtuks vajalike Maastrichti kriteeriumide täitmist hindavad praegu nii Euroopa Komisjon kui ka Euroopa Keskpank, kes avaldavad oma raportid 12. mail. Varraku sõnul tõdeti eurole ülemineku asjatundjate komisjonis, et tehniliste ettevalmistustega ei ole paljudes valdkondades ametlike otsuste saabumiseni võimalik oodata. "Näiteks oleme juba pööranud suurt tähelepanu riigiasutuste infosüsteemide õigeaegsele valmisolekule ning edaspidi soovime tihedamalt jälgida ettevalmistusi ka kohalike omavalitsuste tasandil," täpsustas Varrak.