"Märkijate hulgas oli välisinvestorite kõrval arvukalt Eesti investoreid, mis näitab kohalike investorite usalduse kasvu väärtpaberituru ja ettevõtete tuleviku osas. Investorid on valmis oma raha Eesti ettevõtete arengusse paigutama ning loodetavasti kasutavad mitmed ettevõtted seda võimalust," märgib Nasdaq OMX oma teise kvartali ülevaates.

5. mail sai Tallinna börs täiendust uue ettevõtte näol - põhinimekirjas noteeriti Premia Foodsi aktsiad. Pakkumisel oli kokku 14,5 miljonit Premia Foods aktsiat ning tasakaaluhinnaks kujunes 14 krooni. Pakkumise kogumaht oli 203 miljonit krooni ning pakkumises osales enam kui 1350 investorit.

Mai alguses lõppes Ekspress Grupi aktsiate täiendav avalik pakkumine. Fikseeritud hinnaga 13,77 krooni pakuti investoritele kokku 8 948 000 uut aktsiat ning seega oli pakkumise kogumaht 123,2 miljonit krooni. Pakkumine märgiti 1,35-kordselt üle.

Kaheteistkümne ettevõtte aktsiahinnad kvartali jooksul langesid, neist viiel – Nordecon International, Ekspress Grupp, Järvevana, Tallinna Vesi ja Arco Vara – enam kui 20% võrra. Tallinna Vee hinnalangus oli küll peamiselt tehnilise iseloomuga ja põhjustatud suurest dividendimaksest. Vaid Silvano Fashion Group’i ja Trigon Property Development'i aktsiahinnad tõusid veidi.

Käesoleva aasta jaanuaris ja aprilli alguses järsult tõusnud NASDAQ OMX Tallinna börsi indeks (OMXT) pöördus aprilli keskel langusesse ning jõudis juuni lõpuks 519,95 punktini. Esimese kvartali lõpuga võrreldes on indeks 9,1% langenud, kuid aasta algusest 28,5% tõusnud. Võrreldes eelmise aasta sama kuupäevaga on tõus 73,7%.

Aktsiate hinnaliikumisi mõjutas II kvartalis reageering aktsiahindade tugevale tõusule I kvartalis, aga ka rahvusvaheliste turgude nõrkus, mida uue börsiettevõtte tulekuga kaasnev optimism ei suutnud tasakaalustada.

Teises kvartalis lunastati mõlemad NASDAQ OMX Tallinna börsil noteeritud võlakirjad – LHV Ilmarise Kinnisvaraportfelli ja ABC Grupi võlakirjad.