Ettevõtte üheksa kuu käive ületas 300 miljoni krooni piiri, teatas Silmet reedel BNS-ile.

Silmet jõudis enda teatel kasumisse muldmetallide turuhinna tõusu tõttu.

Möödunud aastal teenis Silmet 381,8 miljoni kroonise käibe juures pea 26 miljonit krooni puhaskahjumit, selgub Krediidiinfo andmetest. Silmeti keskmine töötajate arv kahanes mullu 513 töötajani ehk 14 töötaja võrra tunamullusega võrreldes.

Silmeti juht David O'Brock ütles möödunud nädalal intervjuus Reutersile, et muldmetallide hinnad järgmisel aastal võivad kahekordistuda, kui Hiina tootmiskvoodid jäävad praegusele tasemele. Brocki sõnul jääb Hiina ka edaspidi muldmetallide põhiliseks tootjaks.

Hiinast väljaspool on Brocki sõnul alustatud rohkem kui 200 muldmetallide tootmise projekti. „On väga palju optimistlikke projekte, mis ei pruugi kunagi teostuda,“ ütles Brock.

Üle 90 protsendi muldmetallidest toodetakse Hiinas, ülejäänud aga Sillamäel asuvas Silmetis. Muldmetallidest sõltub nii auto- kui ka elektroonikatööstus.

Pooled Silmeti aktsiatest kuuluvad Šveitsis registreeritud ettevõttele Zimal S.A. Ligi 40 protsenti Tiit Vähi osalusega ettevõttele AS Silmet Grupp ja Austrias registreeritud ettevõttele Treibacher Industrie AG kümnendik Silmeti aktsiatest.