"Loomulikult tahame mööda minna Swedbankist, mis meist väga kaugel enam ei ole. Tagasihoidlikud me ei ole. See küll ei ole eraldi eesmärk, aga oleksime väga uhked selle üle, kui saaksime sellega hakkama," kommenteeris Mandatum Life Insurance Baltic SE juhatuse esimees Imre Madison uhkusega ettevõtte tulemusi, vahendab Äripäev.

Madison lisas, et kui vaadata investeerimisriskiga elukindlustust, siis seal on Mandatum juba Swedbankist möödas, aga turu üldpildis tuleb veel pingutada.

"SEBst me oleme juba mööda saanud," viitas Madison 2009. aastal Eesti elukindlustusturul toimunud üllatuslikule kohavahetusele, kus kaks korda oma turuosa suurendanud Mandatum seljatas veel aasta varem püüdmatus kauguses tundunud SEB Elu- ja Pensionikindlustuse.

Swedbank kaotas mullu turuosa, ent püsib endiselt liidrina. 2010. aastal suutis Sampo Gruppi kuuluv Mandatum võrreldes teiste elukindlustusandjatega kasvatada oma turupositsiooni 5,4 protsendi võrra. SEB turuosa vähenes 1,5 protsendi võrra ning Swedbank oli 2,3protsendilise turuosa kahanemisega mullu suurim kaotaja, kuid püsis endiselt turuliidrina.

"Põhjuseid, miks meil eelmine aasta hästi läks, tuleks otsida natukene kaugemalt. Aastal 2008 tegime äristrateegilise otsuse ja võtsime suuna investeerimisvaldkonnale ehk siis investeerimisriskiga elukindlustuse lepingutele, mis on suunatud keskmisest varakamatele eraisikutele ja äriklientidele, kellel on vabasid vahendeid," selgitas Madison.