“Tänaseni on täismaja,” ütles Viru hotelli majutusdirektor Anu Soosaar, viidates möödunud nädalavahetusele. Ta lisas Eesti Päevalehele, et juulis on Viru hotell pidevalt välja müünud kõik 423 tuba.

Vaiksemate pühapäevade tõttu tuleb hotelli viimase kuu kogutäitumuseks üle üheksakümne protsendi, mis on sama palju kui möödunud aasta juulis.

Viru hotelli administraator Sigrid Õigemeel märkis, et viimaste nädalate jooksul on tihti tulnud turisti heaks läbi helistada pooled pealinna majutusasutused. “Aga kesklinna hotellid on sageli ka nädala sees täis,” lausus ta.

Samuti polnud möödunud nädalavahetusel ühtegi vaba majutuspaika Radisson SAS hotellis, mille 280 tuba mahutab kuni 500 inimest. Hotelli keskmine täitumus on alates märtsist kasvanud, juunis oli see 81 protsenti ning juulis ulatub tõenäoliselt üle 90 protsendi künnise.

Radisson SASi müügidirektor Kersti Vaino peab möödunud nädalavahetust eriliseks, sest hotell oli välja müüdud kolm päeva järjest.

Nelja Tallinnas asuva hotelliga pooleteisele tuhandele inimesele majutust pakkuv Reval Hotelsi ketis polnud tube küll viimseni välja müüdud, kuid ometigi ulatub juuli täitumus 80-95 protsendini.

Müügidirektori Tarmo Bachmanni sõnul on hotell Olümpia 400 toast juuli jooksul hõivatud 80 protsenti. Ta lisas, et tippmargi on teinud Tallinna sadamas asuv uhiuus Reval Express Hotel ning Reval Hotel Central kesklinnas, mille hõivatus ulatub juulis üle 95 protsendi.

“Juuli on hotellimajanduse parim kuu, viimased neli aastat on toonud täismaju,” lausus Bachmann, lisades, et halvima kuu, jaanuari, keskmine täitumus ei ületa 30-40 protsenti.

Ühed suurimad Pärnu hotellid Strand ning Rannahotell said möödunud nädalavahetusel pakkuda vaid üksikuid vabu tube. “Sisuliselt oleme sedasi töötanud juuli algusest saadik,” ütles Rannahotelli vastuvõtuteenistuse juht Kreet Poopuu Eesti Päevalehele.

Tartu suurim, uhiuus hotell London on alates uste avamisest mais välja müünud veidi rohkem kui pooled 119 toast. “See on ootustele vastav, sest üle saja lisakoha Tartu linnas teravdas oluliselt konkurentsi,” ütles hotelli direktor Ave Svarts.