"Võrreldes ka oma sõbrannaga on palgalõhe minu kahjuks ligi 1200 eurot. Tema töötab erafirmas, mina riigifirmas ja teeme sama tööd. Mina saan loomulikult vähem," kirjutas Delfi Lugeja.

Teine Delfi lugeja kirjutas aga, et ta töötab asutuses, kus enamus töötajaid on naised ja nii naised kui mehed saavad võrdselt palka.

"Sugude mõttes palgalõhet pole. Aga seda tean küll, et osades teistes asutustes ja firmades, saadakse sama tööd tehes isegi kuni 3 korda suuremat palka, mehena siis. Lohutan ennast sellega, et meil on jälle 3 korda parem, targem, ilusam ja lõbusam kollektiiv," sõnas lugeja.

Järgmine lugeja kinnitas aga, et oma eelmises töökohas teadis täpselt - kui sama tööd tegev meeskolleeg teenis brutona 20 000 krooni, siis tema 10 000 krooni.

"Kusjuures minu kvalifikatsioon oli kõrgem ja olin ka kauem töötanud samas firmas. Kui küsisin, et mis jama on - vastati, et vaata, mehed sellisele tööle odavamalt ei tule. Vastasin, et mina ka enam ei tule ja lahkusin töölt. Kõik see jama, aga toimus ühes suures rahvusvahelises ettevõttes - kus kaagutati päevast päeva kui tähtis on neile inimene ja võrdne kohtlemine. Aga tegutseti risti vastupidi. Lisaks oli juhtidel komme pidada isiklikke niiöelda puukettevõtteid alltöövõtjatena, kes siis kontserni rahade najal head elu elavad," rääkis Delfi lugeja.

Eke nime all kirjutav Delfi lugeja ütleb aga, et naised ei julge tööle kandideerimisel normaalset palka küsidagi, sest nii ei jää sõelale.

"Tööandjad eeldavadki, et naised tahavad vähem sest nad on ju nii riskantsed - kellel on lapsed, kelle puhul on oht, et võib jääda lapsepuhkusele. Mul ei ole veel olnud töövestlust, kus pole küsitud, kas ma plaanin lapsi saada. Minu teada on selline huvi keelatud. Isiklikult olen näinud, kuidas erasektori ettevõttes said naistöötajad samal positsioonil 200-400 eurot vähem palka kui nende meeskolleegid. Eriti nunnu oli see, et need meeskolleegid käisid muudkui suitsupausil ja suhtusid tööülesannetesse vahel lohakalt, no ei viitsi täna teha, homme teen kuidagi ära ja nii edasi. Masendav on selline suhtumine. Masendav, et tööandjad lasevad sellistel asjadel juhtuda. Kas nad ei näe või ei taha näha?" kommenteeris Eke.