Onoff Eesti turundusjuht Liina Kivimägi ütles BNS-ile, et ettevõte on saanud emafirmast suunise jätkata tegevust nagu tavaliselt. "Meie äri pankrot ei ähvarda, meil liiguvad asjad edasi samamoodi."

Kivimägi kinnitas, et Onoff Eesti on olnud kontaktis Rootsis tegutseva pankrotihalduri Lars Eric Gustafssoni bürooga, mis Onoffi äriga tegeleb.

Osa Onoffi poode Rootsis ostab Norra elektroonikamüüja Expert, kes tegutseb ka Eestis, teatas meedia neljapäeval. Kivimägi ei osanud tehingut enda sõnul kommenteerida. "Siin võin ainult spekuleerida," ütles ta. Kivimägi hinnangul oleks võinud Expert ka Onoffi Eesti äri sama tehinguga omandada, kui Expertil oleks selle vastu huvi olnud.

Neljapäeval suleti meedia andmeil ainuke Onoffi pood Soomes, mis asus Vantaal Helsingi lähedal. Kivimägi sõnul oli Vantaa poe sulgemiskava olemas juba enne seda, kui Onoffi emaettevõte Rootsis pankrotiavalduse esitas. "Soomes oligi üks pood jäänud, see kinni panna oli vana mõte," kommenteeris ta.

1982. aastal asutatud Onoffi kontsernil oli pankrotistudes 67 poodi Rootsis, kuus Eestis ja üks Soomes.

Onoff Eesti pole äriregistrile möödunud aasta kohta majandusaasta aruannet esitanud. 2009. aastal kasvas Onoff Eesti käive 32 protsendi võrra 144 miljonile kroonile. Kahjum kahanes 5,8 miljonile kroonile tunamulluselt 7,1 miljonilt kroonilt. Eelmiste perioodide jaotamata kahjumit oli ettevõttel 2009. aasta lõpul 21,4 miljonit krooni.