Pangainspektsiooni juhiks saab Andres Trink

Eesti Panga nõukogu otsusel saab pangainspektsiooni juhatajaks Andres Trink.

Trink asub pangainspektsiooni etteotsa 4. jaanuarist 1999.

Pangainspektsiooni uus juht töötab praegu Baltic-American Enterprise Fundi direktorina Eestis. Varem on Trink ametis olnud välisministeeriumis, töötades kolm aastat Eesti suursaatkonnas Washingtonis majandusnõunikuna ning ministeeriumi välismajanduspoliitika ja poliitika planeerimise osakonnas.

Marati kasum 17,3 miljonit krooni

Marat Grupi kümne kuu auditeerimata puhaskasum oli 17,3 miljonit krooni ja käive 221,5 miljonit krooni.

Kontsern ületas kümne kuuga tänavuse aasta kasumiprognoosi 2,3 miljoni krooniga, ütles Marat Grupi finantsdirektor Guido Viik. Tema sõnul ületatakse ka käibe osas praegune aastaprognoos, mis on 260 miljonit krooni.

Eesti Põlevkivi nõuab Ühispangalt raha

Eesti Põlevkivi kavatseb Kiviteri võla välja nõuda viimase väidetavalt omanikult – Ühispangalt.

Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Väino Viilup ütles, et Kiviteri võla eest vastutab Ühispank kui ettevõtte omanik.

Kommenteerides Kiviteri ja Ühispanga vahelist omandisuhet, ütles Viilup, et Kiviteri juhataja Priit Piilmann tutvustas teda materjalidega, mis kinnitavad Kiviteri kuulumist otsese omandisuhte ja firma Eriõli kaudu Ühispangale.

Pennu vaidlustab kojast välja arvamise

Arvutitootja Pennu Computer Technology teeb Kaubandus-Tööstuskojale juhatusele ettepaneku uuesti läbi vaadata nende kojast väljaheitmine, mille aluseks oli väidetav päritolusertifikaadi võltsimine.

“Kaubanduskoja pressis avaldatud andmed, mis seostavad Pennut päritolusertifikaadi võltsimisega, on põhjendamatud ja meie firma mainet ja äritegevust kahjustavad,” ütles Pennu juhatuse esimees Raivo Pavlov.

Kaubanduskoda teatas nädala algul, et koja juhatus arvas Pennu liikmeskonnast välja Ukrainasse eksporditud arvutite päritolusertifikaadi võltsimise eest.

Ühispank soovib säilitada Läti panga

Ühispanga välisesinduste osakonna juhi Ott Saame sõnul pole Saules Bankast loobumine seoses Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) tulekuga Ühispanga omanike ringi päevakorda tõusnud.

“Otseselt pole seda teemat SEB-iga käsitletud, kuid SEB on välja öelnud, et nad usaldavad jätkuvalt Ühispanga strateegiat ja seda ka Läti turul,” ütles Saame.

Alexela Oil lasi välja võlakirju

Alexela Oil lasi möödunud nädala lõpul välja 14,25 miljoni krooni eest ühekuulisi võlakirju intressiga 20 protsenti, millega refinantseeris oma varasemat 20 miljoni krooni suurust emissiooni.