Leping sai sõlmitud arendamaks kahe riigi vahelisi kaubandus- ja majandussuhteid ning aktiviseerimaks infovahetust ettevõtjate vahel. Leping näeb ette vastastikuseid partnerlusprojekte, konsultatsioone, ärivisiitide korraldamist ning üldist infovahetust.

Macau delegatsiooni juhi hr Vitor Ng-i sõnul on tegemist nende jaoks ajaloolise lepinguga, kuna esmakordselt on kuus Macau ettevõtlusorganisatsiooni sõlminud ühise lepingu välispartneriga. Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani sõnul on Eesti ettevõtjate huviks sellise lepingu puhul Eesti kui soodsa investeerimispiirkonna tutvustamine ning siinsete - Euroopale lähedalasuvate - jaotuskanalite ning transiidivõimaluste esiletoomine.

Macau äridelegatsioon viibib oma Euroopa visiidi käigus Eestis kolm päeva ning kohtub lisaks Kaubanduskojale veel ettevõtete, ministeeriumite ning Tallinna linna esindajatega.

Macau on kuni 1999. aasta lõpuni Portugali alla kuulunud provints Hiinas, mis asub tunnise laevasõidu kaugusel Hong-Kongist.