Viiendat aastat toimuva konkursi eesmärk on tõsta Lõuna-Eesti kui turismipiirkonna mainet ja konkurentsivõimet ning motiveerida turismiteenuseid pakkuvaid firmasid tutvustama Lõuna-Eesti puhkevõimalusi, teatas ETAle sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism juhatuse liige Marika Kool.

Võistlusel "Lõuna-Eesti parim turismiobjekt/projekt" võib tunnustada igat Lõuna-Eesti atesteeritud majutus- või toitlustusasutust, reisiteenuseid pakkuvat transpordifirmat, suveniirikauplust või mõnda muud turistidele teenuseid, näiteks sportimisvõimalusi, pakkuvat firmat. Tiitlile saavad kandideerida ka kultuuriasutused või kultuuriprojektid (kontserdid, teatrietendused, trükised jms.) ning vaatamisväärsused.

Võitjale antakse Touresti messil üle plaat, millel on Lõuna-Eesti turismilogo ja tekst "Lõuna-Eesti parim turismiobjekt/projekt". Konkursi võitnud firma saab järgmise aasta jooksul tasuta eksponeerimisvõimaluse kõigil messidel, kus Lõuna-Eesti osaleb.

1997. aastal tunnistati konkursi võitjaks terviseklubi Toonus Pluss, 1998. aastal Tõrva-Helme piirkond, 1999. aastal Elistvere loomapark ning eelmisel aastal Pühajärve puhkekodu.