Alexela Oil ASi jaemüügijuht Aivar Räim ütles, et kütusehinnad püsivad eelmise nädala keskel langetatud tasemel. Bensiin 95 maksab 8,90 krooni ja diisel 8,55 krooni liiter.

"Kui varasem mõnepäevane hinnalangetamine Eesti turul oli tingitud konkurentsikampaaniast, siis nüüd on hinnad jäänud püsima tänu sisseostetava kütuse hinnalangusele maailmaturul," kommenteeris Räim.

Alexela jaemüügijuhi sõnul on võimalik, et tulenevalt sisseostuhindadest langeb kütuse hind tanklates veelgi. "Lähipäeval hinda uuesti tõsta me vähemalt ei plaani," lisas Aivar Räim.

Eesti Statoil tõstis viimati selle nädala esmaspäeval diislikütuse hinda 15 sendi võrra, bensiini hind on samuti püsinud varasemal tasemel. Ettevõtte andmetel erinevad hinnad ka olenevalt tanklast, kuid jääb nii diisli kui bensiini puhul üldiselt alla 9 krooni.

"Praegustest kütuse sisseostuhindadest tulenevalt meil hindu uuesti tõsta vajadust ei ole," ütles Statoil Eesti turundusjuht Hede Kerstin Luik.

Eelmisel nädalal lubas ka viimaseid hinnakampaaniaid vedanud Hydro Texaco Eesti AS kütusehindu mitte tõsta, kuna seda võimaldavad langenud sisseostuhinnad. "Kui mõni konkurent kavatseb hindu veel langetada, langetame ka meie. Kui aga teised hindu tõstavad, siis meie seda esialgu ei tee," ütles Hydro Texaco tegevjuht Andres Kivistik.

Kokku on viimane hinnalangus vähendanud kütusehindu keskmiselt 40 senti liitrilt. Konkurentide hindadega on kaasas käinud ka Neste.