Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik ütles, et Balti riikides välja töötatud ja Eesti arhitektide projekteeritud 1-2-3 automaattankla kontseptsioon on võetud edukalt kasutusele kogu Statoili kontsernis. ?Nelja aasta eest avasime Kaunases oma esimese automaatjaama 1-2-3, mis koos Läti ja Eesti automaatjaamadega kujunes kontserni jaoks omalaadseks pilootprojektiks,? rääkis Luik. ?Tarbija võttis meie automaatjaamad hästi vastu ja tänaseks on 1-2-3 kontseptsioon edukalt rakendatud ka väljaspool Balti riike.?

Luik lisas, et Statoil töötas automaattankla kontseptsiooni, projekti ning kaubamärgi 1-2-3 välja Baltikumis, kaasates kõigi kolme riigi spetsialiste. Automaattankla projekteeris Pärnus asuv arhitektibüroo Luhse & Tuhal. Praeguseks on Statoil avanud Skandinaavias ja Balti riikides kokku juba ligi 100 automaattanklat 1-2-3.

Tartus Karlova linnaosas aadressil Turu tn 32a tegevust alustanud automaatjaam 1-2-3 on kaheteistkümnes Statoili automaatjaam Balti riikides. Automaattanklas on soodsamalt müügil kolme liiki kvaliteetkütust: bensiin 95 ja 98Euro ning Euro diislikütus.

Statoil on rahvusvaheline energeetikaettevõte, mis tegutseb 28 riigis ja annab tööd ligi 24 000 inimesele. 1972. aastal Norra riigi poolt asutatud nafta- ja gaasiettevõttest on nüüdseks saanud Oslo ja New Yorgi börsil noteeritud Statoil Grupp. Ettevõte on üks maailma suuremaid toornafta müüjaid, samuti suur Norra gaasi tarnija Euroopa mandrile ning elektrienergia tootja ja tarnija. Autokütuste jaemüügi vallas on Statoil Skandinaaviamaades turuliider.

1990ndast aastast Eestis tegutsev Statoil on Eesti autokütuste jaemüügituru liider. Ettevõttele kuulub Eestis 44 teenindusjaama ja 4 automaattanklat, firma turuosa on ligikaudu 30%. Balti riikides tervikuna kuulub Statoili teenindusjaamade ketti 128 teenindusjaama ja 12 automaattanklat, mis tegutsevad 1-2-3 kaubamärgi all. Lisaks on Statoilil ka Riias asuv naftaterminaal. Kokku on Statoilil 9 riigis rohkem kui 2000 teenindusjaama, mille kaudu müüs ettevõte 2003. aastal ligi 4,5 miljardit liitrit kütust.