Tallinna tehnoloogiapargi Tehnopol juhatuse liige Raivo Tamkivi kinnitab, et soomlastele on aktsionärid andnud ülesande asuda tegutsema ka välismaal. Soomlased usuvad, et nõudlus uute kvaliteetsete innovatsiooniteenuste ja -pindade järele eksisteerib nii Eesti kui ka Soome teadmismahukate firmade hulgas.

?Paljud olevat öelnud, et kui me näiteks Oulust lõuna poole kolime, milleks siis Helsingisse pidama jääda, kui võib veel rohkem lõunasse liikuda,? muigab Tamkivi.

Börsiinfo

Esialgu pole koostööpartnerid veel otsustanud, mis vormi Soome firma osalus Tehnopolis võ-tab. Ettevõte peab otsusest informeerima esmalt Helsingi börsi. Eelmise aasta majandusaruandes viitab firma kavatsustele osta üles klientide ettevõtteid ning teha ühisinvesteeringuid.

Tallinna Tehnopolil on hallata Mustamäe ?ränioruna? tuntud kümnehektarine krunt, kuhu koostamisel oleva detailplaneeringu järgi võiks rajada veel mitmeid tootmishooneid.

Tehnopoli katuse alla on koondunud üle saja teadmismahuka ettevõtte. Lisaks on Tallinna linnavalitsus valinud ta operaatoriks veel kahes ettevõtlusinkubaatoris. Tehnopoli (ametliku nimega Tehnoloogiapargi Arendamise Sihtasutus) asutajateks on Tallinna linn, Eesti riik ning Tallinna tehnikaülikool. Sihtasutusele kuulub sajaprotsendiline osalus AS-is Cybernetica, kelle omanduses on kõik Akadeemia tee ?ränioruna? tuntud hooned, v.a üks ? Akadeemia 21 korpus.

Soome Technopolis PLC katuse all tegutseb Oulus, Vantaas ja Espoos umbkaudu 600 firmat üle 8000 töötajaga.