Osalevatele partneritele lisaks rahastavad projekti Lõuna-Soome ja Eesti Interreg IIIA programmi kaudu EL-i regionaalarengu fond (ERDF), Lääne-Soome Läänivalitsus ja Eesti Vabariigi Siseministeerium.

Projekti eesmärk on arendada mõlema riigi telekommunikatsiooni seadmete paigaldajate koolitust, tekitada ühildatud koolituse sünergiaefekt ning võimaldada sooritada oma kodumaal ka naaberriigis ametialase pädevuse näitajaks loetavat eksamit.

Kaks aastat vältavas projektis keskendutakse telekommunikatsiooniseadmete paigaldajate kutsealase sertifitseerimise arendamisele. Sellealast koolitust on nii Eestis kui Soomes viimastel aastatel väga vähe korraldatud. Sestap mõjutabki andmeside valdkonna tööjõuturgu kiire pensionilejäämine, sest selle ala spetsialistide keskmine vanus on suhteliselt kõrge.

Projekt aitab leevendada ähvardavat tööjõupuudust koolituse arendamisega, eelkõige just töö kõrvalt läbitehtava koolitusena.

Projektiga on töö juba alanud ja selles osalevad järgmised partnerid: Adulta Oy (juhtpartner), EITSA (juhtpartner Eestis), Paimio täiskasvanute ametikoolituskeskus, Tallinna Ülikool, Eesti Infotehnoloogia Selts ja Tallinna Polütehnikum.