Onlinekasiinod on USAs kogu aeg olnud keelatud, kuid seda äri on aetud välisriikidest, kuhu Ühendriikide käed ei ulatu. Nüüd leidis USA Kongress võimaluse, kuidas internetikasiinode ärile suurimal turul kraanid kinni keerata – krediitkaardikompaniidel keelati raha vastuvõtmine panuste tegemiseks, edastas TV3.

See kaotas esmaspäeval börside avanedes tundidega 52 protsenti algselt Eestist pärit firma Playtech väärtusest.

Suurim eestlasest omanik on teadaolevalt Rain Kivistik, kes võis üleöö kaotada umbes 300 miljonit krooni.

Playtech Eesti tegevjuht Rein Lemberpuu ütles Seitsmestele Uudistele, et ettevõte analüüsib seaduse viimast sõnastust, seni töötab aga tavapäraselt edasi. “Seaduse kiire vastuvõtmine on meile üllatus,” tõdes Lemberpuu.

Eestiga väga otseselt seotud firmal Playtech on Eestis umbes 250 töötajat Playtechi suurim eestlasest omanik on Rain Kivistik, kellel 29. märtsi Baltic Business News andmetel oli Playtechi aktsiaid 570 miljoni krooni eest. Kaotajad on ka kõik Playtechi töötajad, sest neile on antud aktsiaoptsioone.

Optsioon tähendab, et töötajal on võimalik osta teatud kogus firma aktsiaid kindlaksmääratud hinnaga – kui hind börsil on optsioonihinnast suurem, siis tähendab see töötajale puhast võitu. Mis hinnaga ja mitu optsiooni töötaja on saanud, on tema isiklik info, kuid on karta, et praeguse languse puhul võivad optsioonid olla väärtusetud. Seitsmestele uudistele teadaolevalt on Playtech Estonia töötajail keskmiselt mõnekümne aktsia optsioon.