Novembris tööd alustanud Tallinna notari Priidu Pärna sõnul on aasta alguse kohta koormus paras. Praegu on Pärna büroos võimalik tehingu aega panna kirja järgmiseks nädalaks. “Seda eeldusel, et dokumendid on korras,” täpsustab ta. Samas tõdeb ta, et jaanuar ongi rahulikum, töömaht kasvab kindlasti kevadel.

Majanduskasv on ergutanud kinnisvara ostu-müüki ja laenudega seotud tehinguid ka teistes linnades. Erinevalt Tallinnast, kus tegutseb 16 bürood, töötab Tartus kaheksa ning mujal Eesti linnades kuni kolm notaribürood.

14-aastase staaÏiga notar Albina Birjukova tõdeb, et Narva büroodes on järjekorrad pikad ja tööd palju. “Vahetatakse panka, võetakse lisalaenu, lõpetatakse leping ja siis alustatakse jälle uut,” loetleb Birjukova. Piirilinna kolm notarit tegelevad kogu Ida-Virumaa klientidega. Birjukova on veendunud, et Ida-Virumaal peab inimene mõne aja pärast tehingute sooritamisel juba rohkem kui kahe nädalaga arvestama.

Viljandis töötab kolm notaribürood. Sealse notari Vivian Agu sõnul on neil tehingute arv kasvanud, kinnisvaraga seotud tehingud moodustavad tööst suurima osa. Kellel on Viljandis notari juurde asja, peaks arvestama kahe nädalaga. Agu töökogemus on näidanud, et ega kiiremini saagi.