Tan, kes on endine DBS Securities börsimaakler, teenis eelmisel aastal oma klientidele suuri kasumeid, öeldes neile, et 2007. sea-aasta paneb Aasia börsid kasvama, vahendab bloomberg.com.

“Nagu rotid, peavad investorid olema väledad,” ütles Singapuris tegutsev Tan. “See saab olema vägagi tiheda konkurentsiga aasta,” lisas ta.

Hiina astroloogia, mis põhineb filosoofial ning astronoomial, pärineb 3000 aastatagusest ajast. Selle kohaselt on 12 looma, mis igal aastal kombineerivad viie elemendiga, moodustades 60-aastase tsükli.

Sel aastal kombineerub (vesi)rott maaga, mis tähendab Tani hinnangul ebastabiilsust.

Aktsiaturud juba langevad. Eelmisel aastal 12 protsendi võrra tõusnud MSCI Asia Pacific indeks langes jaanuaris 9 protsenti, mis on võrreldav 2001. aasta septembri langusega. Eelmisel roti-aastal 1996. aastal langes MSCI Asia indeks 19 protsenti.

Hiina, Hong Kongi ja Singapuri turud tõusid aegade kõrgemale tasemele mullu, sea-aastal.

Tan ennustab, et turud saavutavad oma madalpunkti aprillis, mis on erinevate jõudude kohtumise tõttu aktsiatele ohtlikuks kuuks.  

Lõuna-Korealaste seas läbiviidud uuringu kohaselt on 60 protsenti neist hiljuti astroloogiga konsulteerinud või plaaninud seda lähiajal teha.

Leidub ka ennustajaid, kes on Taniga eriarvamusel.

Malaisia päritolu Joey Yap, kelle feng shui seminarile Kuala Lumpuris kogunes eelmisel aastal 3000 inimest, ütleb, et sel aastal saab olema küllaldaselt võimalusi kasumi teenimiseks.

“Õhus on ebakindlust, kuid samuti aktiivsust ja kasvamist,” ütles Yap. Investorid peaksid tema arvates ostma tarbekaupade ja meditsiinitoodete ja transpordiga seotud ettevõtete aktsiaid.

Eelmisel maa-roti aastal 1948. aastal oli Hiinas kodusõda ning Jaapan oli endiselt taastumas Teisest maailmasõjast.

Roti aasta algab Aasia maades 7. veebruaril.