"Täna toimus pealtnäha kiretu juriidiline sisse kande muutus äriregistris, kus ärinimi AS SEB Eesti Ühispank asendus nimega AS SEB Pank ehk lihtsamalt SEB," ütles SEB juhatuse esimees Ahti Asmann.

"Muutuse sisu on oluliselt sügavam," toonitas Asmann, kelle sõnul asendub Eesti üks tunnustatuim bränd rahvusvahelise haardega kaubamärgiga SEB.

Asmanni sõnul tähistab nimevahetus pankade integreerumisprotsessi lõppu.

SEB Eesti tütarettevõte ei lähe lõplikult grupi rüppe tühjade kätega. "Eelkõige tasub äramärkimist pankade infotehnoloogiline areng ning ka see kiirus, millega uued tooted-teenused on klientideni viidud," ütles Asmann.

Rahandusminister Ivari Padar märkis, et pankade integreerumine on küll lõpule jõudnud, kuid "teine protsess, osalemine suurpanga töös, olles samaaeglselt globaalne ja samaaegselt Eesti pank, seisab veel ees".

"Eesti Ühispank alustas ju eelmise sajandi viimasel kümnendil aktiivselt Eesti pangaturul ja oli natukene nagu Eesti oma kapitali pangaturule tuleku peegeldus, kui ta siin liitis tolleaegseid maapankasid,  liitis Põhja-Eesti panga, Tallinna panga ja sai tegijaks Eesti pangaturul," ütles Eesti Panga president Andres Lipstok, kes tänas panka senise töö eest.

Tegijaks olemine ei saanud märkamatuks jääda rahvusvahelistele pankadele, kes soovisid laieneda. "Nime ühtlustamine näitab, et me ikka järjest rohkem ja rohkem oma tegemistega, eriti finantsvallas, läheneme Põhjamaadele ja varsti võiks siin tõesti öelda, et me oleme osa Põhjamaade finants- ja krediiditurust," lisas Lipstok.

Nimevahetustseremoonial osalesid SEB juhatuse esimees Ahti Asmann, rahandusminister Ivari Padar, Eesti Panga president Andres Lipstok ja SEB Grupi jaepanganduse juht ja SEB nõukogu esimees Bo Magnusson, kes kõik omalt poolt panga varakambrisse hoiule läinud vana nime sisaldanud ajakapslisse midagi mälestuseks lisasid.

SEB-l on 400 000 äriklienti ja üle 5 miljoni erakliendi. Lisaks Põhjamaadele tegutseb grupp Baltimaades, Venemaal, Poolas, Saksamaal, Ukrainas, kokku 20 riigis üle maailma. Grupis töötab üle 20 000 inimese.

SEB Grupi ettevõtete uued juriidilised nimed Eestis on järgmised:
AS SEB Eesti Ühispank - AS SEB Pank
AS SEB Ühisliising - AS SEB Liising
AS SEB Ühisliisingu Kindlustusmaakler - AS SEB Kindlustusmaakler AS SEB Ühispanga Elukindlustus - AS SEB Elu- ja Pensionikindlustus AS SEB Ühispanga Fondid - AS SEB Varahaldus MTÜ SEB Eesti Ühispanga Heategevusfond - MTÜ SEB Heategevusfond