Praegu Lukoiliga taas läbirääkimisi pidav Repsol teatas, et 2006. aasta lõpul käisid läbirääkimised vastastikku aktsiate omandamise tehinguks. Repsoli eesmärk oli oma Lõuna-Ameerika varade alandava allahindamisega kaotatud nafta- ja gaasireserve tasa teha, kirjutas Financial Times.

2007. aasta jaanuaris aga loobus naftakompanii kavast, sest ehitusfirma Sacyr Villehermoso ostis 20% Repsoli aktsiatest. Ost oli osa Hispaania valitsuse toetatud kampaaniast välisfirmasid energiasektorist eemal hoida. Praegu käivates läbirääkimistes on jutuks sellesama Sacyr Villehermosole kuuluva 20% ning Kataloonia pangale La Caixa kuuluva 9,9% Repsoli aktsiate müük.

Opositsioonis oleva konservatiivse Rahvapartei juht on AFP teatel Repsoli osaluse Lukoilile müümise vastu, lubades teha kõik, mis suudab, et seda ära hoida.

"Euroopas ei ole keegi müünud oma energiavarusid ega andnud neid Vene ettevõtte kätte," ütles Rahvapartei juht Mariano Rajoy parteikoosolekul. Rajoy sõnul oleks müük ebamoraalne ja ebaõiglane.

Võimaliku tehingu vastu on sõna võtnud ka aastail 1982–1996 peaministri ametis olnud sotsialist Felipe González, kes kujundas riigi Franco diktatuuri järgsest ühiskonnast moodsaks edasipüüdlikuks Hispaaniaks, mida tunneme praegu.

Sotsialistist José Luis Rodríguez Zapatero juhitav valitsus on olnud oma väljaütlemistes võimaliku müügi kohta ettevaatlik.