Raadio 2 saade "Ülekuulamine" keskendus teisele pensionisambale ning sellele, kas majanduskriis ja 2009. aasta saavad kohustuslikule kogumispensionile saatuslikuks.

Eiki Nestor tunnistas saates, et tema jaoks on tähtsam suurus aastakümneteks kogutud pension, mitte kuupäev, mil Eesti liitub eurotsooniga. Nestor märkis, et põhimõtteliselt selle vastu, et "kogumispension tapetaks kärbetega ära".

Samas usub ta, et suur osa inimesi ei oleks praegustes majandustingimustes vastu tulumaksu tõstmisele taas 26 protsendini. „Rääkida selle koalitsiooni raames astmelisest tulumaksust oleks liiga sinisilmne,“ nentis ta.

Lisaks tulumaksu tõstmisele näeks Nestor hea meelega, et riigieelarvet saaks turgutada ka automaksu kehtestamisega.

Mart Laar ootab aga rahandusministeeriumilt ettepanekuid, isegi kui need oleks tema jaoks ebamugavad või vastuvõetamatud. "Neljapäeval neid ei esitatud, lubati esmaspäevaks," ütles Laar.

Mainori Kõrgkooli Ettevõtluse Instituudi direktori Andres Arraku hinnangul tuleks teise samba maksed peatada paariks aastaks ja selle ajaga välja mõelda midagi korralikku.

Arrak märkis, et inimeste rahaga on vastutustundetult ringi käidud. Ta nõustub arvamusega, et valitsus on istunud käed rüpes ja pole pankade järelvalvega hakkama saanud.