Läti majanduskeskkonna järsk halvenemine on toonud Selveri tütarfirmale oluliselt suurema kahjumi võrreldes Läti turule laienemisotsuse tegemise aegsete plaanidega, mistõttu kavatsetakse külmutada kaks aastat tagasi seal loodud tütarettevõte Selver Latvia SIA, teatas ettevõte börsi vahendusel.
„Kuidas Lätis edasi käitume ja mis täpselt edasi saab, on praegu vara öelda. Selge on, et sulgeme järgneva paari nädala jooksul kõik kuus Läti Selverit ning püüame leida ettevõtte ja aktsionäride jaoks parima lahenduse,“ ütles A-Selver ASi nõukogu esimees Andres Järving.

A-Selver AS tegevjuht Iivi Saar ütles Päevaleht Online’le, et tühjaks jäävate kaupluste edasine saatus selgub lähikuudel. „Võimalusi on mitmeid – rent, müük, konserveerimine,“ selgitas ta ja lisas, et oma otsustes lähtutakse sellest, mis on majanduslikult kõige kasulikum.

„Kaubamaja teiste tütarfirmade tegevus Lätis jätkub, kuid tulenevalt majandusoludest oleme ka nende edasisi laienemisplaane võrreldes esialgsetega kriitiliselt üle vaadanud,“ märkis Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Raul Puusepp ja lisas, et kontserni seisukohalt on tähtis, et keskendutakse Eestile, kus majanduskeskkond on stabiilsem.

Esimese kaupluse Lätis avas Selver Ogres 18. detsembril 2008. Läti Selverite hoonete jaoks otsib ettevõte praegu parimat lahendust.
SIA Selver Latvia 2007. aasta kahjum oli 2 miljonit krooni, 2008. aasta kahjum 18 miljonit krooni. 2009. aasta eeldatav kahjum on 100 miljonit krooni.

Eesti kapitalil põhinevasse Selveri (www.selver.eu) ketti kuulub 40 kauplust, millest üksteist asuvad Tallinnas, viis Tartus, kolm Pärnus, kaks Narvas ja üks Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Võrus, Valgas, Jõhvis, Jõgeval, Põltsamaal, Kohtla-Järvel, Hiiumaal, Põlvas, Paides ja Keilas ning 6 Lätis – Rezeknes, Ogres, Kuldigas, Daugavpilsis, Salaspilsis ja Aizkraukles. Selveri super- ja hüpermarketite kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 3000 inimesele. Ettevõtte 2008. aasta konsolideeritud käive oli 4,3 miljardit krooni, Selveri kauplustes Eestis ja Lätis sooritati möödunud aasta jooksul 28,9 miljonit ostu.