„See oli uskumatu number!“ lausus ta. Kui tegu on välisriigiga, kes saadab siia diplomaadi ja tal on laps, siis riik maksab hambad risti selle õppemaksu kinni, kuid äriettevõttes mis iganes selle inimese palk on, siis on see kohtuvalt suur number selleks, et oma lapsele põhiharidust pakkuda, sõnas ta.

„Lisaks pole selline summa enamikele Eesti ettevõtjatele jõukohane, et lisaks palgale mingisugust erisoodustust juurde maksta. See konkreetne Šveitsi töötaja otsustas lõpuks, et ta ei tule Skype’i tööle kuna ta ei saa oma lapsi Eestis harida,“ märkis ta. Tamkivi lisas, et teine juhtum oli hiljuti ühe tippjuhiga, kes küll tuli Skype’i tööle, kuid tema asukoha maaks sai hoopis Rootsi ja Stockholm.

„Jällegi oli haridus kaalukeeleks, mille järgi maailma tasemel tipp-spetsialist valis riiki, kus ta elab. See on taskukohasem ja see tuleb sellest, et seal on konkurents, mis tekitab turuhinnad,“ rääkis Tamkivi. „Ootan pikisilmi, millal turule siseneb teisi pakkujaid tänu kellele hind hakkab paika loksuma. Ma ütleks, et Eesti rahvusvahelise kooli õppemaks on natuke ehmatav, see on päris kõrge,“ ütles Tele2 Eesti juhatuse esimees Mindaugas Ubartas.

„Kui teha Skandinaavia tasemel võrdlus, siis Eesti rahvusvahelise kooli õppemaks on üks kõige kõrgem.“