Rakvere Lihakombinaadi suvine grilltoodete müük oli mahuliselt väiksem kui möödunud aastal. RLK turundusdirektori Triin Lõokese väitel oli üheks läbimüügi vähenemise põhjuseks müügipunktide kaotamine viies Selveris, kus ei ole enam RLK oma lihaletti, kirjutas toostusuudised.ee.

Selveri direktor Andres Heinver kinnitab, et kaupluste kett on pidanud viies kaupluses loobuma RLK lihalettidest Saaremaa Lihatööstuse kasuks.

„Saaremaa Lihatööstus on kasvanud Eesti lihaturul suureks ja arvestatavaks tegijaks ning loogiline oli nad Rakvere Lihakombinaadi kõrval oma partnerite ringi kaasata. Paraku tähendas see tõepoolest Rakverele viiest lihaletist loobumist,“ tunnistab Heinver.

Samas on tema sõnul kliendid mitmekesisemast sortimendist võitnud. Samuti on tema kinnitusel Selveril jätkuvalt sujuv ja tulemuslik koostöö mõlema toidutööstusettevõttega. „Klientide ostukäitumine kinnitab, et otsus jätkata kahe suure kohaliku tootjaga, on end igati õigustanud, on Heinver kindel.

Rakvere Lihakombinaat müüs tänavu aprillist augustini koguseliselt 4% vähem grilltooteid, kui eelmise aasta samal perioodil. Šašlõkke, grill-lihasid, grillribisid, tooreid grillvorste ja grillpihve müüdi kokku 1566 tonni.